Kerékpárral a Fertő körül

Nyeregbe magyar!

2017. június 29. 18:44 - bicyclist

Ez a blog azoknak íródik, akik a kikapcsolódást nem a televízió előtt ülve, telefont nyomkodva képzelik el, akiknek a sport többet jelent, mint a söröskrigli emelgetését, öncélú futkározást labdával vagy labda nélkül, akik a szórakozást, a sportolást, a közösségi élményt és az ismeretszerzést egyszerre szeretnék élvezni: a kerékpárosoknak.

A továbbiakban blognak fogom nevezni, de valójában a tartalmak nem statikusak lesznek, hanem a wikipédiához hasonlóan aktualizálásra kerülnek majd és az egyes blogbejegyzések szócikkekként funkcionálnak majd, kereszthivatkozásokkal, azaz linkekkel lehet ugrálni lapról lapra.

Főként ez az oldal alakul majd át, mivel ez lesz a fő lap, ahová mindenhonnan vissza lehet térni. Azonban mivel ilyen még nincsen erre a magyarázkodásra kényszerülök, hátha valaki idetévedne...

A motivációról annyit, hogy rossz tapasztalatokat szereztem, a tájékozódást segítő információk - térképek, irányjelző táblák, tájékoztató táblák - szinte minden kerékpáros célterületen hiányoznak, rossz állapotban vannak és nem informatívak. Aki nem hiszi, keresse fel pl. a pákozdi ingóköveket.

ing.jpg

Ingókövek, Pákozd

Vannak többé-kevésbé pontos, letölthető digitális térképek egyes kerékpárutakról azonban a térképek nemigen frissülnek és a térképi tartalomhoz nem társítható szöveges információ. Ezen a blogon a Fertő-tájra vonatkozóan összegyűjtöm a releváns információkat, amelyekre a belső linkeken lehet eljutni, ezek piros betűsek. Az általam használhatónak tartott weboldalakra kék színű linkek mutatnak. Ezek céloldalairól értelemszerűen nem lesznek visszamutató linkek.

Kerékpárutak

Fertő-Hanság Nemzeti Park

Települések

Múzeumok, látnivalók, turistacélpontok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://roadbook.blog.hu/api/trackback/id/tr8512628423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása