Kerékpárral a Fertő körül

Sarródra biciklivel

2017. július 05. 16:59 - bicyclist

Sarród ezer fős település Fertődtől északra (összeépültek). Egykor halászfalu volt, a Fertő a kertek alatt kezdődött, ma már 5 km távolságban van a víztől. Leginkább arról ismert, hogy a falu szélén épült fel 1993-ban a Fertő-Hanság Nemzeti Park központja a Kócsagvár.

img_3084_kocsagvar_small.jpg

Az épület merész vonalú ívekkel határolt tereiről valamint impozáns, fa és nád szerkezeteiről híres. Alkalmanként kiállításoknak ad otthont, munkaidőben és hétvégenként információs ablak és ajándékbolt tart nyitva. Idegenforgalmi szezonban bárki által használható WC és ivóvíz, pihenésre alkalmas asztalok és padok hozzáférhetőek. Az épület körüli erdőcskében rövid sétát tehetünk egy aránylag szerény kivitelezésű tanösvényen.

A Kócsagvárban szálláshelyek foglalhatóak, a 4-8 ágyas szobák pontosan a tókerülő kerékpárosokra szabottak: egyszerűek és elfogadható áron elérhetőek. Tájékozódni a Nemzeti Park honlapján érdemes.

A katolikus templom közelében található a tájház. Igazából azt nyújtja amit a szó maga jelent: megtekinthetünk egy korabeli házbelsőt és a paraszti élet kellékeit. Akit érdekel a néprajz, annak érdemes betérnie. A településen több jellegzetes parasztportát felújítottak, bár főként a beköltöző külföldiek.

 

(folytatódik)

Vissza a nyitólapra

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://roadbook.blog.hu/api/trackback/id/tr6612643261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása